top of page
Уъркшоп

Уъркшоп за настолни игри

Ако си пълен с идеи за игри, но все нещо те е спирало да пробваш да им вдъхнеш живот, ние те каним най-после да си дадеш шанс в подготвената от нас работилничка, посветена на картите, заровете, хексагоните и пионките!

Ела в зоната ни за настолни игри по време на Aniventure Comic Con и ще имаш възможност сам или в екип с приятели да изработиш собствен прототип, съревновавайки се с другите участници за най-интересна и оригинална идея. От теб се иска да дойдеш единствено с хрумки и ентусиазъм, а останалото е от нас – най-различни компоненти, които да използваш за модела; вещи помагачи, които да обсъдят идеята ти и да помогнат за осъществяването ѝ; висококвалифицирано жури от създатели, издатели и знаменитости от общността на играчите на настолни игри в България; достатъчно време и място за реализиране на проекта ти.

Условията за участие са следните:

 • В екипа могат да участват между един и петима души;

 • Прототипът не е представян публично преди;

 • Цялата работа по изработката му се случва на място и с подготвените компоненти;

 • Всички външни материали, които са необходими за прототипа, трябва предварително да бъдат обявени в мейла за записване.

А наградата? Тъй като искаме да насърчим повече хора да творят в областта на игрите, екипът победител ще получи пълната подкрепа на Ozone.bg по пътя на превръщането на идеята във финален продукт, било то чрез система за финансиране като Kickstarter или Indiegogo, било по по-традиционни начини.

 

За да се запишеш за участие, единствено трябва да ни пратиш мейл на tabletop@ozone.bg с име на отбора, брой участници и техните имена!

 

Започвай да мислиш още от сега, защото часовете минават, а само най-добрите протитипи ще отидат на финал!

 

Краен срок за записване: 31 август 2017 г.

Yu-Gi-Oh!

Yu-gi-oh!

За начинаещи

Подготвили сме страхотна изненада за всички фенове на логическата игра с карти! Всеки, който желае да се докосне до магията на Yu-Gi-Oh! или да се научи да призовава с помощта на новите чудовища Pendulum, вече ще има тази уникална възможност.

 

 • Посетете ни на 10 септември (неделя) от 13:00 ч.!

 • Регистрацията за участие в турнира по Yu-Gi-Oh! за начинаещи започва в 12:30 ч.!

 • Участниците ще получат оригинална демо колода Yu-Gi-Oh! и един Duelist Pack: Battle City напълно безплатно! Можете да използвате картите от Duelist Pack-a, за да подсилите демо колодата си!

 • Влезте в двубои с останалите участници за още повече награди и карти! В края на турнира, всички получени карти остават за вас!

 

Поради естеството на турнира, в него няма да бъдат допускани играчи, които към момента играят Yu-Gi-Oh! активно или участват на официални турнири. За тези верни фенове на логическата игра ще има официален LLDS турнир! Научете повече за него по-долу. 

За напреднали

The Local Legend Duelist Series!

 

Сезон 2 на поредицата LLDS завладява с невероятни и интересни предложения, на които малцина биха отказали! Не само се очертава да бъде още по-вълнуващ, но и да ни срещне с много нови приятели. Колкото повече играеш, толкова повече печелиш! Всяко участие в поредицата LLDS носи лига точки, а колко точно - зависи от индивидуалното представяне на всеки участник.

 

Победителят от всеки LLDS ще се сдобие с невероятен гейм мат, а първият по точки ще бъде награден допълнително с безплатно пътуване и престой в Лондон, Великобритания, за периода 27–30 октомври 2017 г., където ще се бори за един от четирите предвидени изключително редки и скъпи Number 93: Utopia Kaiser на LLDS финалите! И това ще бъде само загрявка за WCQ: YCS London, който също ще се проведе по време на осигурения престой в Лондон.

 

Звучи интересно? Отваряй календара, резервирай уикендите си, загрявай дековете и се впусни в сезон 2 на LLDS! Всички официални турнири от поредицата и допълнителна информация може да откриеш тук.

 

Участието е възможно само след закупуване на билет тук: билет.
 

Награди:

 

 • Всеки участник получава OTS (Official Tournament Store) 5 буустер;

 • Между финалистите от Топ 8 ще бъдат разпределени 3 кутии (72 буустера) с буустери Code of the Duelist.

 • Първо място печели специален LLDS мат;

Начало: 11:00
Формат:

 • Swiss формат (точкова система);

 • Топ 8 с директни елиминации.

 

Структура на LLDS турнирите:


LLDS се разделя на две части: квалификации и финал.

 • На квалификациите се печелят точки според това на кое място се е класирал даден играч.

 • След края на квалификациите за дадения период, играчът, който е с най-много събрани точки, ще бъде поканен в Лондон на Финалите, където ще представя България (всички разноски по пътуване и престой са ПЛАТЕНИ от Конами). Като бонус ще може да участва безплатно на YCS London, който ще се състои на следващия ден след Финалите.

национално първенство по magic: The Gathering

На 10.09 (неделя) ще се състои едно от най-грандиозните Magic: The Gathering събития в България, което събира играчи от цялата страна – Националното първенство! В него ще могат да вземат участие всички класирани състезатели, а за останалите ще има Last Chance Qualifier в събота, ден преди това.

Билетът за националното струва 50 лв. и може да бъде закупен от тук (доставката е безплатна за цялата страна) и дава достъп до:

 

 • Двудневен достъп до Aniventure Comic Con;

 • Национално първенство (стига играчът да е класиран). Награден фонд: 370 буустера; формат: Standard и Draft;

 • Last Chance Qualifiers (LCQ), където победителят във всеки такъв турнир се класира за националното първенство. Награден фонд: по 36 буустера; формат: Standard;

 • Last Chance Trials (LCT), където победителят във всеки такъв турнир получава служебна победа в първия кръг на националното. Награден фонд: по 36 буустера; формат: Standard;

 • Pro Tour Qualifiers. Награден фонд: 108 буустера; формат: Sealed;

 • Standard турнири в неделя (10.09). Награден фонд: по 16 буустера;

 • За всички участници на националното, както и за високо класирани играчи в другите турнири, ще дадем промо Inkmoth Nexus;


По-подробна информация за националното, как да разберете дали сте класирани, както и примерно разпределение на наградите, можете да намерите тук.

Националното първенство, което ще се състои на 10.09, ще излъчи двама души, които ще имат възможността да представляват България на World Magic Cup, като билетите им до Франция ще бъдат поети от организаторите.


Форматът на Националното първенство е добре позната класика – Standard + Draft и Топ 8 Standard за финал. Състезателите ще се борят не само за личен престиж и собствено удовлетворение, но за награди на място, а и най-вече – за правото да участват на световното отборно първенство – World Magic Cup, което тази година ще се провете в Ница, Франция. Наградният фонд на него е $250,000+ и включва редица формати, които ще изпитат финалистите.

 

Програма:

 

Събота (09/09):

 • 11:00 ч., Pro Tour Qualifiers;

 • 11:00 ч., Last Chance Qualifiers и Last Chance Trials;

 • Draft турнири;

Неделя (10/09):

 • 10:00 ч., Национално първенство. ВАЖНО: в 10:00 ч. е началото на турнира и участниците трябва да бъдат на място по-рано. Тъй като IEC отваря в 10:00 ч., всеки, закупил билет, ще получи специални инструкции за влизане в експо центъра по имейл в седмицата преди турнира;

 • След 12:00 ч., Standard турнири;

 • Draft турнири;

Свободна игра
Magic: The Gathering
Прототипи

Зона за свободна игра

В зоната за свободна игра ще имате възможност да пробвате различни класически, нови и предстоящи заглавия за българския пазар. Подготвените ни демонстратори ще помагат с правилата и ще се грижат за настроението, а сме се запасили и с набор от разни малки изненади, така че не пропускайте да се отбиете, да опитате нещо ново и да получите своите промо материали!

До зоната за свободна игра ще се намира и търговският ни щанд, от който можете да се сдобиете с някоя от демонстрираните и много други игри, както и комикси и мърчъндайз.

Прототипи

На Aniventure Comic Con ще имате страхотната възможност да бъдете от първите, докоснали се до три настолни игри, разработвани от наши сънародници – Squirrel Attack, Blood&Booze и King of All Bards! В съботния или неделния ден отделете от времето си, за да седнете на масата заедно със създателите на тези игри, да поиграете нещо ново и да зададете всичките си въпроси към дизайнери или представители на екипа по изработката!

 

 • Ще успее ли някой от вас да спаси човечеството от сигурна гибел, да стане Новия идол на катериците и да поведе техния вид към нова техногична епоха? Има само един начин да разберете. Тествайте Squirrel Attack!

 

 • Blood&Booze е гангстерска парти игра за Сухия режим в САЩ. Бърза, брутална и безскрупулна, тя предлага безброй тактически вариации, събрани в няколко прости правила.

 

 • В The King of all Bards играчите влизат в ролята на млади бардове, поели по пътя към славата. Влез в кръчмата, изпей песен и събери тлъст бакшиш... докато режеш струните на конкуренцията, пускаш ужасни слухове в пресата и лепиш плакати за следващия си концерт. Шоу бизнесът не е място за слабаци!

bottom of page