top of page
с подкрепата на

Развитието на комикс културата у нас е една от основните цели на Aniventure Comic Con. За нас е гордост да обявим толкова голям лайнъп от американски имена, работили по най-значимите комикс творения зад океана. Всеки от специалните ни гости ще има панел с рисуване на сцената в Зала 4, достъпен без нужда от допълнителен билет. Артистите ще имат и специални кътове, където ще можете да откриете тяхното творчество, да си закупите техен оригинал или просто да получите автограф върху корицата на любим комикс.

Embassy Logo.jpg
mc-scott-hanna-bethlehem-futures-end-201
Scott Hanna-Arkham-War-Artwork-by-Scot-E

SCOTT HANNA

Scott Hanna е един от най-активните комикс художници през последните години! И един от гостуващите артисти на Aniventure Comic Con 2019.
През последните три десетилетия Hanna работи по повече от 20 000 комикс страници за DC и Marvel Comics, сред които са и героите, превърнали се в блокбъстъри - The Avengers, Spider-Man, X-Men, Batman и Superman. По Spider-Man той работи вече 15 години и е рисувал човека паяк в почти всяко заглавие.

 

Web: Scott Hanna (Marvel), Scott Hanna (DC) 

Will-Simpson--656x388.jpg
William Simpson-Three-Eyed-Raven-723x102

WILLIAM SIMPSON

William Simpson е човекът, нарисувал най-ключовите сцени в „Игра на Тронове“! Сториборд артистът ще бъде гост на Aniventure Comic Con 2019 и ще има собствен Q&A панел по време на фестивала, както и рисуване на живо на сцената в зала 4!

Специално за събитието се очаква да донесе и личната си сториборд изложба следваща развитието на сериала "Игра на тронове".

 

Web: William Simpson (FB page) 

Jim - Batman IMG_0625.jpg
Jim-Aquaman_Vol_5_17.jpg

JIM CALAFIORE

Jim е американски художник работил по Marvel Comics Exiles и Aquaman нa DC Comics. В момента работи активно по комикси на DC - основно Batman и други персонажи от вселената на Готъм.

Web: Jim Calafiore (website)
 

IMG_6830.jpg
Tom Raney-Deadpool-1-Tom-Raney-Exclusive

TOM RANEY

Tom Raney е американски художник, рисувал впечатляващи комикси за Marvel, DC и Image. Едни от най-известните му произведения са Annihilation: Conquest, Mutant X, Ultimate X-Men, Uncanny X-Men, DV8, Stormwatch, Outsiders и много други. Първата му платена работа е Forgotten Realms за DC Comics. Оттогава кариерата му не спира своето развитие.

 

Web: Tom Raney (Marvel) | Tom Raney (DC) 

Стен дамянов
(Just Spas)

Анани борисов

мартин петров

(tony pateto)

neda malcheva

FB-Post-JustSpas.png
FB-Post-TonyPateto.png
FB-Post-NedaMalcheva.png
FB-Post-Anons-2019_7Grqha-vertical 2.png
FB-Post-Sofiiski_magiosnici-vertical.png
bottom of page