top of page
COSPLAY

Косплеят е изкуство, в което най-обикновени хора се превъплъщават в любимите си персонажи и герои. Думата идва от съчетанието на английските "Costume" и "Play", които описват двата най-важни елемента на косплея - изработката на костюм и представяне на поведението и характера на избрания герой.

Косплеят е най-ярката, цветна и популярна част от Aniventure Comic Con.

Последвай този линк, ако искаш да се включиш!

Screenshot 2019-05-06 at 19.20.02.png
COSPLAY КОНКУРСИ

Над 6000 лева в награди очакват ентусиастите, които се запишат за участие в тазгодишните Cosplay конкурси.

 

Записвания се приемат до 31.08.2019
 

EUROCOSPLAY (Квалификация за MCM Comic Con London):
Правила <
ТУК > 

bTV ACTION COSPLAY (2000 лева награден фонд): Правила < ТУК > 

 

COSPLAY REVIEW (4000 лева награден фонд): Правила < ТУК > 

Image01718Comic Con.JPG
K-POP

Корейската поп музика, позната като K-pop, успя само за няколко години да излезе извън границите на родината си и да се превърне в световен феномен. Феновете на тази музика показват, че са нещо повече от просто консуматори, като сформират собствени денс групи.

Aniventure Comic Con дава сцена на някои от най-добрите български K-Pop групи, чието шоу е едно от чаканите събития в страната. Кандидатствай за участие тук!

BTS-kpop-takeover-the-world.jpg
Board Games

Зоната за настолни игри винаги е привличала много посетители. Най-интересните заглавия, десетки инструктори, импровизирани турнири - това е само част от магията на Board Games зоната в Зала 2. Очаквайте много изненади и тази година, които със сигурност ще запълнят свободното ви време между акцентите в програмата, които сте си набелязали да посетите.

phoca_thumb_l_dsc_2541.jpg
Arts & Crafts

Една от най-търсените зони в рамките на събитието е тази с работилниците. Това е мястото, където можете сами да си изработите уникален сувенир за спомен, под зоркия поглед и съветите на инструктор. Красиво оригами, плетено коте, шантав пикселарт или нещо друго. 

Внимание! Поради големия интерес местата се изчерпват бързо, така че елате рано. Не е нужно да носите нищо. 

phoca_thumb_l_img_5148.jpg
Talents Alley

Алеята на талантите в Зала 2 е мястото, където всеки творец може да представи произведенията си, а посетителите могат да се апознаят лично с авторите и да си закупят тяхна творба. Ако вие сте творец и желаете да участвате, ето какво трябва да знаете: Авторите трябва да предлагат само свои оригинални произведения, които по някакъв начин имат връзка с аниме, манга или Азия като цяло. 

Последвайте този линк за повече информация и бланка за регистрация!

phoca_thumb_l_img_0705.jpg
Japan area

Една от любимите ви зони ще намери място за трета поредна година в Зала 2 на Aniventure Comic Con. Обособена и декорирана японска зона, където ще можете да се насладите на различни съвременни и традиционни японски изкуства. 

Икебана, юкати, мейд кафе и още много! Ще се почувствате така, сякаш за един уикенд сте попаднали в Акихабара или Киото.

5.jpg
PRO COSPLAYERS
 
SupergirlNew1.jpg

ENJI NIGHT

Hungary

Enji ще присъства и в двата дни на събитието, като ще има собствен панел на главната сцена в Зала 1, както и срещи с феновете си.

Manuel Dandrea.jpg

MANUEL D'ANDREA

Italy

Мануел е художник, дизайнер и косплеър - хобитата му са безкрайни. Запалва се по изработката на костюми през 2011, а още от следващата година започва да печели конкурси. Мануел ще участва в общ Cosplay панел на главна сцена.

G86A4501-1.jpg

NARGA & AOKI

Russia

Популярната руска двойка ще присъства и в двата дни на събитието, като ще има собствен панел на главната сцена в Зала 1, както и срещи с феновете си.

supported by
produced by
bottom of page